perjantai 23. elokuuta 2019

Ratsastuksen EM, keep Marko talking!

Hah, niin se vaan tämäkin hiljaisuudessa liian pitkän aikaa viettänyt blogi taas täältä nousee, nyt on aikaa tärkeille asioille ja tämä on yksi niistä.

Ennen kuin palataan takaisin normaaliin päiväjärjestykseen tuntisuunnitelmien pariin, on pakko puhua muutama sana parhaillaan käynnissä olevista ratsastuksen EM-kisoista.

Varmasti tekin olette istuneet Areenan ääressä kädet kyynärpäitä myöten ristissä seuraten suomalaisratsukoiden suorituksia, hengittäen ensimmäisen kerran vasta lopputervehdyksessä! Näin ainakin itse huomaan tekeväni.

Eikä yhtään haittaa että kouluratsastuksessa Henri Ruoste superkevyellä ratsastuksellaan, upeasti liikkuvalla hevosellaan siivitti tiensä henkilökohtaiseen finaaliin!

Itse kiinnitin kisoja katsoessani erityistä huomiota hevosten rentouteen ja ratsastajan apujen käytön keveyteen, eli tuijottelin hevosten korvia, silmiä, suuta, häntää ja ratsastajien istuntaa. Niin varmasti tekin! Näyttävät liikkeet vievät fiilistä pois jos hevonen tekee ne jännittyneenä tai ratsastaja joutuu käyttämään voimaa niiden aikaansaamiseksi. Hyvän ratsastuksen katsominen on kannattavaa. Piste.

Asia joka erityisesti lämmittää mieltä on Marko Björsin huikea selostus. Markolla on erityinen kyky kommentoida ratsastusta todella laajalle yleisölle, riippumatta siitä onko ruudun ääressä hevosalan ammattilainen tai hevosista mitään tietämätön tyyppi. Jotenkin Marko pystyy samaan lauseeseen yhdistämään timanttista tietoa hevosihmisille ja selkeästi selostamaan ummikoille mitä radalla juuri nyt tapahtuu, tai miten hevonen toimii tai mitä ratsastaja tekee tai hänen tulisi tehdä juuri nyt.

Itselleni jäi tunne kuin olisin ollut huippuvalmennuksessa tai koulukisoissa erittäin asiantuntevan tuomarin sihteerinä, ja oli todella hieno saada tarkistettua myös omaa silmääni mitä tulee ratsukoiden suoritusten arviointiin.

Suuri kiitos Ylelle että olette ottaneet ratsastusta taas vähän lisää mukaan ohjelmistoon, ja erityiskiitos Markolle sinne isolle kirkolle!

Ja koska positiivinen palaute on paras tae palvelun jatkumiseksi, oli aivan pakko laittaa palautetta sekä Markolle että Ylelle, teethän sinäkin niin! Jos haluat saattaa palautteesi suoraan Ylelle oikealle henkilölle, voin välittää sinulle sähköpostilla hänen yhteystietonsa. Laita siis mulle meiliä vasenkarisari@gmail.com niin saat paluuviestissä Ylen tuottajan yhteystiedot!

Miten ikinä selviämme huomisen finaalin jännityksestä???


1 kommentti:

  1. Voi että, kävin keskiviikkona viimeksi katsomassa ideoita blogistasi ja harmittelin, että olet lopettanut. Odotan innolla uusia postauksia!

    VastaaPoista