keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Hiljaisuudesta huolimatta, täällä ollaan yhä!

Heippa kaikille ja pahoittelut todella pitkästä blogihiljaisuudesta.

Työelämä pääsi yllättämään kiireellään eikä postausten kirjoittamiselle yksinkertaisesti ole ollut aikaa.

Nyt kuitenkin kesäloma on alkanut ja pääsen toivottavasti taas rauhassa tekemään postauksia lähes entiseen tahtiin.

Kiva että olette pysyneet matkassa silti mukana ja jatketaan tästä taas kohti ratsastuksen tavoitteita!

Sari

Edit: Voitte vapaasti kommentoida postaustoiveita, toteuttelen niitä sitä mukaa kun saan vanhat toiveet alta pois!

19 kommenttia:

 1. Minusta olisi kiva lukea tuntisuunnitelmia, jotka sopisivat hyvin raakile ex-ravuri ratsuille! Myös miten hevosen tasapainoa lähtisi parantamaan(kyseessä siis ex-ravuri, jolla tasapaino ei ratsastajan kanssa ole hyvä.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Ex-ravureille olen tehnyt kokonaisen 10-osaisen postaussarjan "Ratsun oppikoulu" jotka löytyy tunnisteella Ratsun koulutus. Sillä tunnisteella tulee myös muita postauksia ravurista ratsuksi-koulutukseen liittyen!

   Toivottavasti saat niistä apua!

   Sari

   Poista
 2. En ole täysin varma löytyykö tähän jo ohje, mutta hevoseni nostaa päänsä aina taivaisiin kun yritämme pohkeenväistöä. Voin pidättää ainoastaan ohjilla (jolloin hevonen jännittää niskan ja kaulan ja heittää päänsä ylös) sillä pitkänkään harjoittelun tuloksena hevonen ei ole oppinut istunta-apuja. Jos en pidätä, hevonen nostaa joko laukan tai kävelee vain suoraan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!

   Tähän ongelmaan ei taida suoranaisesti olla ohjetta, on postauksia joissa opetellaan pohkeenväistö (oletko lukenut jo ne?) mutta voin kyllä tehdä tuosta postauksen sillä tuo on varmasti aika yleinen haaste pohkeenväistöharjoituksissa.

   Sari

   Poista
 3. Mahtava blogi, kiitos siitä! Olen saanut täältä hirmuisesti ideoita ja inspiraatiota omaan ratsastukseen, ja kokenut ahaa-elämyksiä!
  Postaustoiveissa olisi: Ravissa suoritettavan pohkeenväistön harjoittelu raa'alla hevosella, joka osaa käynnissä väistää jo useamman askeleen. Harjoituksia, jotka auttavat opettamaan hevosta kulkemaan "oikein päin" pyöreämmässä muodossa (sekä ratsastajalle vinkkejä, millaisella ratsastuksella pääsee tähän palkintoon hyvästä ratsastuksesta ;)).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja kiitos kiitoksista!

   Laitetaan tuo ravissa tehtävän pohkeenväistön opettelu postauslistalle ja katsotaan saanko kerättyä ajatuksia tuosta "oikeinpäin" kulkemisesta siten että niissä olisi haluamani punainen lanka havaittavissa. Tuo asia on niin laaja, ja toisaalta taas niin ärsyttävän yksinkertainen) että en ole siihen vielä yhtään postausta uhrannut mutta tsemppaan tämän suhteen!

   Sari

   Poista
 4. Odottelen kovasti toista osaa tuohon tuntisuunnitelmaan hevoselle, jolla on ristiselkä jumissa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Juuri tuohon ristiselkäongelmaan on tulossa toinen tuntisuunnitelma (on viimeistelyä vaille valmis) ja sen jälkeen tulee vielä kolmaskin osa, joka ei ole varsinainen tuntisuunnitelma vaan siinä on monipuolisesti erilaisia harjoituksia tai käytännön juttuja jotka tulisi ottaa huomioon!

   Sari

   Poista
 5. Moikka! Minulla ja hevosellani on ongelma.. Se ei suostu kääntymään minne haluan ja lähtee joka ratsastuskerralla useasti ihan toiseen suuntaan minne pitäisi. Laukassakin, kun yrittää kääntää niin pää vaan kääntyy ja kaviot pysyy uralla. Olemme oppineet yhdessä jo paljon, mutta tämä hidastaa meitä. Mikä avuksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Näin näkemättä on vähän vaikea antaa neuvoja tähän tapaukseen, mutta pääsääntöisesti tämä kertoo ulkoapujen puutteellisuudesta.

   Jatkossa kun käännät hevosta, käytä sisäohjaa vain suunnannäyttämiseen ja tue samalla hevosta sekä ulko-ohjalla että ulkopohkeella. Eli käytännössä yritä pitää hevosen kaula mahdollisimman suorana käännöksissä. Jos tämä ei auta, hidasta vauhtia aina ennen käännöksiä, eli käytännössä tarkista ensin että hevonen vastaa pidätteisiin ennen kuin teet käännöksen. Nämä kääntymisharjoitukset kannattaa aloittaa ensin käynnissä ja kun ne sujuvat käynnissä, siirtyä sen jälkeen tekemään niitä ravissa ja vasta sen onnistuttua laukassa.

   Sari

   Poista
 6. Vuokrahevoseni lähtee kaahamaan jokaisen pienimmänkin esteen jälkeen ja sen jälkeen kääntyy toiseen suuntaan (jonne en käskenyt mennä) ja tekee äkkijarrutuksen. Pidätteet ei mene läpi ollenkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Aika haastavaa antaa neuvoja näin näkemättä, mutta vaikuttaisi siltä että hevonen jännittyy esteillä tai niiden lähestymisessä niin paljon että reagoi sen takia niin suuresti esteen jälkeen. Aloita harjoitukset ensin yksittäisillä maapuomeilla, ja varmista että et itse jää kädellä kiinni ennen puomia vaan annat hevoselle mahdollisuuden lähestyä puomia rentona, silloin se ei kiihdytä vauhtia myöskään puomin jälkeen.

   Kaikessa tekemisessä tulee siis säilyä rentous, se on ainoa asia joka auttaa tämäntyyppisessä ongelmassa.

   Sari

   Poista
 7. Lukisin mielelläni kauden suunnittelusta. Tahtoisin ponista kesäkilot pois (se on kyllä onnistunut ilman suunnitteluakin, mutta nyt haluisin oikeasti tarkoituksella siihen panostaa), kohottaa ponin kuntoa ja saada enemmän lihasta. Vielä mennään muutamat koulukisat ennen kuin ratsastelut loppuu, koska pituuteni puolesta selkään ei pian enään ole asiaa. Haaveillaan, että päästäisiin ensi vuonna kisaamaan ohjasajossa Shettis Cupiin. Myös kärryily tulisi arkeen vahvemmin mukaan.
  Miten kannattaa suunnitella kausi onnistuneesti? Ja olisko vinkkejä juuri noihin meidän tavoitteisin liittyen? :)
  Nyt taisi olla aika sekava selitys :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!

   Onpa mielenkiintoinen postaustoive, kiitos siitä! Jos ymmärsin oikein tulisi kauden suunnittelu tehdä enemmän ohjasajon ja kärryttelyn näkökulmasta kuin ratsastuksellisesti.

   Tutustun vähän näihin Shettis Cupin asioihin ja teen tästä postauksen jossain vaiheessa.

   Sari

   Poista
 8. Moi! Onko kuukauden kavaletti-postauksia tulossa vielä lisää? Sormet syyhyää jo päästä kokeilemaan laukassakin oikeaoppisia kavaletteja! :)

  VastaaPoista
 9. Onko Kuukauden koulurata -sarjalle tulossa jatkoa? Kaikki edelliset ovat olleet niin hyödyllisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Käyn läpi kuukauden koulurata-sarjaa, ja otan käsittelyyn ratoja joita en ole vielä siinä käynyt läpi. Kerro toki jos sinulla on toiveita joistain tietyistä kouluradoista!

   Sari

   Poista
 10. Play Online Roulette Games Online | JCM Hub
  Get 군포 출장마사지 started with free 하남 출장샵 Roulette or European 대전광역 출장샵 Roulette machines Roulette games 공주 출장샵 online are the 제주도 출장안마 game of chance that allows the players to

  VastaaPoista