perjantai 8. toukokuuta 2015

Pieni virstanpylväs

Nyt on tämän pienoisen ratsastusblogin elämässä saavutettu blogimaailmassa varsin pieni virstanpylväs, mutta itselleni puhutaan aika mainittavista luvuista. Blogissa on nyt vierailtu 10 000 kertaa sen perustamisesta lähtien, enkä olisi kyllä uskonut että ikinä blogini pääsee tuohon lukuun! Kiitos siitä kuuluu teille kaikille jotka olette löytäneet mukaan!

Tässä onkin hyvä käydä läpi blogin suosituimpia tekstejä:

Ohjastuntuma, äärimmäisen tärkeä asia oppia. On olemassa tuntumaa, tyhjyyttä, vetoa ja kaikkea siltä väliltä, toivottavasti mahdollisimman moni on hyötynyt tästä postauksesta ja löytänyt käteensä oikeanlaista herkkyyttä.

Suoruus, tästä ei vaan voi oikaista. Kun hevonen on suora, kaikki asiat vaan onnistuu ja taas, kun suoruutta ei ole, tuntuu ettei yksinkertaisimmatkaan asiat suju. Muistakaa aina palata suoruuden tarkistamiseen jos homma ei ota onnistuakseen!

Avotaivutus, liike josta on suotta tehty aivan liian vaikean kuuloinen. Se kun on "vaan" taivutusta! Mutta kuitenkin niin täydellistä hevosen jumppaa ettei tosikaan! Toivottavasti olette löytäneet rentouden avotaivutuksen tekemiseen!

Pohkeenväistö on avotaivutuksen ohella yksi lempiharjoituksistani sen kymmenien eri variaatioiden vuoksi. Eräs suurimmista ahaa-elämyksistäni on liittynyt pohkeenväistöön ja sen oikeaoppiseen ratsastamiseen, kiitos tästä kuuluu Seppo Laineelle. Tämän opittuani hevoseni ovat olleet todellisia pohkeenväistömestareita, ja ovat antaneet upean pohkeenväistön tunteen monille ratsastajille.

Jalustinhihnan pituus vaikuttaa uskomattoman paljon ratsastajan oikeaan asentoon, on ihanaa että niin moni on käynyt kurkistamassa sitäkin!

Nyt onkin aika antaa kommenttiboksi teille täytettäväksi, pyydän teiltä muutamia asioita ja arvon kaikkien kommentoijien kesken pienen palkinnon.

Turkoosi

Oranssi

Kirsikka

Palkintona on Roecklin Grip Lona ratsastushanskat upeissa kesäväreissä, turkoosi, kirsikka tai oranssi.

Toivon että kerrot mistä postauksista olet saanut eniten apua ratsastukseesi ja lisäksi kerro minkälaisia postauksia toivoisit tulevaisuudelta!

Laita kommenttisi yhteyteen myös toimiva sähköpostiosoitteesi sekä Roecklin kesähanskan väri sekä koko.

Arvontaan on aikaa osallistua koko toukokuu, eli 31.05.2015.

Vielä kerran, kiitos teille kaikille, kommenttiboksi laulamaan ja onnea arvontaan!

Sari18 kommenttia:

 1. Kiitoksia näistä kaikista hyvistä harjoituksista ja huomioista, joita olet jakanut. Itse aloittelevana ratsastajana luen paljon perusratsastukseen liittyviä harjoituksia, mutta luen myös tarkasti vaativimpien harjoitusten tekstit, varsinkin, miten niihin aloitetaan opettelu. Lisäksi haen inspiraatiota omatoimiratsastukseen, mitä kivaa tänään tehdään -tyyppisesti.

  Ja ilman muuta arvontaan mukaan. Hanskat kooltaan 7,5 ja mikä vain väreistä kelpaa, mutta jos on pakko sanoa yksi, niin olkoon kirsikka värimme :) Ja tavoittaa anne@tammiruusu.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne!

   Tulevaisuudessa tulen postaamaan useammin ihan näitä tuntisuunnitelmia, nyt kun ollaan saatu perusasiat aika kivasti haltuun. Nyt siis lähdetään hyödyntämään niitä oppeja! Ja uskallan pikkuhiljaa lisätä mukaan vähän vaativampiakin harjoituksia!

   Onnea arvontaan!

   Poista
 2. Tykkään sun blogista tosi paljon, tuntisuunnitelmat on mun lempparei, koska kentäl on vaikee keksii monta kertaa viikos monipuolisesti tekemist, ni käytän paljon noit sun harjotuksii ja yhdistelen niit omiin. Tykkään myös siit et selität asiat selkeesti ja ajattelet hevosen parast kaikis harjotuksis ja apujen käytös :)
  Tulevaisuudes toivoisin lisää laukanvaihtoharjotuksia ja vaiks postauksen mis kerrot miten laukka vaihdetaan (siis ilman raviaskelia).

  Ja arvontaan osallistun myös, oranssit hanskat kokoo 7,5, sähköposti on sohvimuhvi@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sofia kommentistasi!

   Tuntisuunnitelmia tuleekin jatkossa enemmän, ja otan niihin pikkuhiljaa mukaan myös vaativampiakin harjoituksia. Ja myös laukanvaihtoon tulemme keskittymään jatkossa!

   Onnea arvontaan!

   Poista
 3. Hei!

  Löysin vasta tänään tämän blogisi ja luin kaikki postaukset heti :) En malta odottaa että pääsen nuoren hevoseni kanssa näitä toteuttamaan! Eritoten vinous on meidän ongelma ja se, ettei eteenpäinpyrkimys ole ihan toivottavaa tasoa. Meillä ei ole mahdollisuutta päästä osallistumaan valmennuksiin yms. kovinkaan usein. Joten yksin ratsastamiseksi helposti jää, eikä itse tule ajatelleeksikaan kaikkia mahdollisia virheitä, joita ratsastaessaan tekee. Täältä on helppo hakea niksejä omatoimiseen ratsastamiseen, ettei vallan mene vain selässä matkusteluksi. Meillä on puolen vuoden sairasloma takana ja vasta nyt palailemme takaisin töihin. Aikalailla alusta saadaan alkaa kuntoa kohentamaan ja ratsastustakin oli ennen sairaslomaa takana vasta 3 kk. Innolla odotan että pääsen toteuttamaan näitä harjoituksia! Lisää tuntisuunnitelmia minäkin jään odottamaan :) Hyvää kesänodotusta!

  Arvontaan osallistun myös, oranssit hanskat kokoa 7,5 ja sähköposti on mvarttinen@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Mia!

   Kiitos kommentistasi!

   Toivottavasti pääset pikkuhiljaa palailemaan töihin nuorukaisesi kanssa, ja toivon myös että kirjoituksistani on sinulle apua. Lisäneuvoja saa ja pitääkin pyytää, joskus jossain postauksessa joku asia tulee kaikesta huolimatta selitettyä epäselvästi, ja usein kommentoinnin jälkeen pääsen täydentämään niitä vielä.

   Kun hevosesi kunto kohenee sen verran että pystyt jo lähes normaalisti ratsastamaan, keskittyisin ensimmäiseksi eteenpäinpyrkimyksen parantamiseen, ja sille paras paikka on maastossa, jos mahdollisuus siihen on. Kun eteenpäinpyrkimys on tasolla jossa hevonen etenee mielellään, paranee hevosen suoruus jo reilusti ja sen jälkeen voidaan tarkastella mitä harjoituksia kannattaa tehdä sen "loppuvinouden" parantamiseksi!

   Voinkin ottaa lähempään tarkasteluun tuota vinouden parantamista, vaikka sitä joissain postauksissa on jo käsiteltykin!

   Ja onnea arvontaan!

   Sari

   Poista
  2. Moi!
   Minulle on ollut ehdottomasti eniten hyötyä ohjastuntumajutusta. Tärkeitä ovat myös olleet jalustinhihnan pituus sekä ihan nuo perustuntisuunnitelmat verkkailuineen.
   Edelleen painiskelen ohjastuntuman kanssa, se on vaan mulle jotenkin niin vaikeata! Laukannostoihin sain siitä kuitenkin heti apua! Ja nyt sentään HUOMAAN, kun edessä on tyhjää ja korjaan. Olen siis oppinut kiinittämään siihen enemmän huomiota.
   Kiitos!
   Ja minulle turkoosia 8.
   mimskutee@gmail.com

   Poista
  3. Moi Mimsku!

   Onpa ihanaa kuulla että nämä tärkeääkin tärkeämmät perusjutut ovat olleet sinulle hyödyllisiä! Juuri tuohon pyrin ratsastusta opettaessani, että ratsastajat oppivat perusasiat niin hyvin ja sisäistävät ne, jotta pystyvät jatkossa itsekin korjaamaan omaa ratsastustaan! Juuri niin kuin sinä nyt huomaat kun hevonen on tyhjä, ja korjaat sitä itse! Aivan mahtavaa!

   Onnea arvontaan!

   Sari

   Poista
 4. Hei!

  Minäkin löysin vasta blogisi, mutta muutaman kirjoituksen ehdin jo lukea, perusjutuista (kaikista) pisti eniten silmään ohjastuntuma (jonne kommentoin myös) ja viimeisimmän kirjoituksen mukaisen tuntisuunnitelman taidan toteuttaa vuokrahevosen kanssa heti seuraavalla kerralla, tuo vastataivutus jne. oli kokonaisuudessaan hyvän kuuloinen harjoitus. :) Ylipäätään nämä tuntisuunnitelmakirjoitukset tulen lukemaan läpi itsenäisten ratsastuskertojen virkistämiseksi, kiitos! :)

  Arvontaan osallistun myös. Jos tuuri käy, niin väreistä sopii mikä vaan, ehkä oranssi tai kirsikka mieluiten ja kokona 7,5. :) Sähköpostini on jetta_uotila@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Jetta!

   Kiitos kommentistasi ja tervetuloa mukaan! Tuntisuunnitelmia tuleekin blogiin tasaiseen tahtiin, ja noita perusjuttuja tulen varmasti jonkin verran vielä syventämään jatkossa.

   Onnea arvontaan!

   Sari

   Poista
 5. Saa nähdä lähtikö tuo viestini, joten uusitaan nyt sitten...

  Jalustinhihnan pituus oli oivallinen teksti ja apu, olen melkoisen lyhyt ja joudun aina tuskailemaan jalustimien kanssa, koska ne on liian pitkät minulle. Olen täältä blogistasi lukenut muitakin vinkkejä, joten ei muuta kuin hyvää jatkoa ja anna mennä! Kiitos kirjoituksistasi!

  Osallistun arvontaan, minulle käy minkä väriset hanskat vain, koossa 7 :)
  riikka.jaakkola@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Riikka!

   Onpa mukava kuulla että näistä käytännön jutuista on ollut sinulle hyötyä. Pidetään hyvä flow päällä ja hyvää kesän alkua sinne!

   Onnea arvontaan!

   Sari

   Poista
 6. Hei, tuntisuunnitelmissa on ollut mukavia harjoituksia. Olen käynyt niitä katselemassa vinkiksi itsenäisiin ratsastuksiin vuokrahevosella. Erityisesti puomiharjoitukset ovat lemppareitani, myös askellajeja parantavat harjoitukset on tosi hyödyllisiä.

  Hanska-arvonnassa voittaisin mieluiten kirsikan väriset hanskat, koko 7,5. :) maikkinen.p@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!

   Mukava kuulla että tuntisuunnitelmat ovat olleet mieleesi. Puomiharjoitukset ovat itsellekin sydäntä lähellä, niillä saa niin nopeasti vähän tylsältä tuntuvaan kenttätreeniin vaihtelua ja ennen kaikkea vähän erilaisia tuloksiakin!

   Onnea arvontaan!

   Sari

   Poista
  2. Kiitos hyödyllisestä blogista! Löysin itsekin tänne miettiessäni harjoituksia vuokrahevosta varten. Yksittäisistä kirjoituksista hyödyllisin on ollut kuumenevan hevosen ratsastaminen, harjoitukset toimivat hyvin myös ennakoivalla hevosella. Tulevaisuudessa kiinnostaisi lukea vinkkejä helposti sitkeäksi jäävän hevosen ratsastamiseen sekä miten rentouttaa omia hartioita ratsastaessa. Turkoosi, koko 7, mariikka.am[ät]gmail.com.

   Poista
  3. Heippa! Kiitos kommentistasi ja tervetuloa mukaan!

   Otetaan koppi noista postaustoiveista, kiitos niistä!

   Onnea arvontaan!

   Sari

   Poista
 7. Viime tingassa muistin tämän, toivottavasti kerkeen mukaan vielä:D!

  Itsekin löysin tänne, kun etsin mieluisia tehtäviä vuokrahevoselleni, sekä projektihevoselle hyviä perusratsastuksen vinkkejä! Blogi on siis auttanut huimasti meitä, ja täältä saa hyviä vinkkejä meidän ongelmiin:)! Puomitehtävätkin on tosi hyviä ja aivan varmasti niitäkin tulen kokeilemaan joskus! Postausehdotuksina mulla olis ainakin, hevosen rentoudesta kertovaa postausta, miten saisi parannettua hevosen takajalanlihaksistoa ja tietysti lisää noita kokonaisia tuntisuunnitelmia!
  Toivottavasti kirjottelet tätä blogia vielä, on nimittäin todella hyödyllinen!

  ja hanskat vois olla kokoa 7,5, turkoosina:) marrijahele@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!

   Viime hetkillä pääsit vielä mukaan arvontaan! Mukava kuulla että olet löytänyt täältä apuja. Kiitos postausehdotuksista, harjoituksia takajalkojen aktivoimiseksi onkin jo julkaistu, mutta tuohon rentouteen tulen vielä palaamaan omassa postauksessaan, sekä tietysti noita tuntisuunnitelmia tulee tasaisella tahdilla!

   Onnea arvontaan!

   Sari

   Poista