keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Keskiviikon kevennys, kuka sä oot?






Aina välillä tutkin blogiin tulevaa liikennettä ja hakusanoja jotta pääsen vähän jyvälle siitä millä perusteilla te tänne löydätte ja saa sieltä välillä vinkkejä asioistakin joista pitää postaus tehdä mutta ei ole itselle tullut vielä mieleen!

On ihana huomata että teitä käy täällä aina vaan kasvavissa määrin, ja melko suuri osa kävijöistä on aivan uusiakin tuttavuuksia. Tästä johtuen lienee paikallaan kysellä teiltä keitä te olette ja miten blogiani käytätte?

Onko joukossa ratsastuksenopettajia jotka saavat tunteihinsa ideoita täältä?
Entä onko teillä nuoria ratsuprojekteja joista koulitte tulevaisuuden tähtiä lueskellen samalla täältä vinkkejä?
Ja varmasti joukossanne on myös kisaavia ratsukoita, kertokaa itsestänne, tavoitteistanne ja olenko pystynyt jollain tasolla teitä auttamaan?
Entä te itsenäisesti ratsastavat, miten te otatte tämän blogin haltuun?

Ja ennen kaikkea, onko tapahtunut niinkin mullistava asia että hevosen kanssa harrastaminen on löytänyt aivan uuden vivahteen näiden lempeiden oppien myötä joita täällä yritän kovasti jakaa?! Se olisi parasta jota saisin kuulla!

Jokainen itsensä "paljastanut" osallistuu arvontaan, jonka palkintona on kuvassa näkyvä hoitotarvikevyö, joka on äärimmäisen näppärä kapistus niin arjessa kuin kisoissakin!


Scan-Horse-Grooming-Plaiting-Belt-Many-Uses-Shows-Stable-Home-Crafts-Garden-DIY
Kuva täältä.
                                        

 Ja samalla kun paljastatte itsenne, pakottakaa minutkin kertomaan jotain itsestäni, eli kysykää mitä mieleen tulee, vastailen enemmän kuin mielelläni! Muistakaa laittaa kommenttiin sähköpostiosoitteenne jotta saan yhteyden voittajaan, jonka arvon 15.02.2016.






24 kommenttia:

  1. Vuosia sitten koulutuksia käynyt ja uudelleen alalle tiiviimmin hakeutunut "ikuinen ponityttö". Kirjoituksista olen saanut paljon kivoja ajatuksia. Alunperin googlettaessa etsin toisenlaista sisältöä, mutta olipahan löytö, jota jäin seuraamaan. Etsin pääasiassa ideoita omien tuntieni pitämiseen. Tuntien taso on siis sitä luokkaa, että laukannostoja ei todellakaan harjoitella pohkeenväistöjen kautta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Aida!

      Kiva kuulla että pystyn edes jollain tasolla auttamaan omien tuntiesi suunnittelussa. Olen onneksi kirjoittanut lähes kaikkien tuntien tehtävät itselleni ylös, joten on helppo jakaa niitä pieninä palasina täällä blogissakin!

      Itse rakastan pienemmille lapsille tuntien pitämistä, siinä saa niin paljon ihania onnistumisen tunteita kun he aidosti iloitsevat jokaisesta oppimastaan asiasta ja asioita opitaan ihan leikin varjollakin! Välillä meno voi toki olla vähän erikoista, mutta kunhan pysytään turvallisessa moodissa ei se niin väliksi ole, pääasia että on hauskaa!

      Muistan erään ihanan kommentin pikkuratsastajilta joita taisi olla 5 samassa ryhmässä, ja keskittyminen oli välillä vähän haastavaa, eikä hevoset tietenkään tehneet juuri mitään mitä piti kun ratsastajat keskittyivät milloin mihinkin! No, eräänä päivänä tunnilla opeteltava asia meni joka ikiseltä ratsastajalta aivan täydellisesti maaliin, olin aivan äimänä! Pyysin pikkuratsastajat pysäyttämään hevosensa ja kysyin huomasivatko he mitä juuri tapahtui. Kukaan ei osannut vastata tähän, joten kerroin heille että huomasivatko he että heidän hevosensa tekivät juuri niin kuin pitikin, ja osaako joku sanoa miksi näin tapahtui?
      No, sieltä joku arasti sanoi että "no kun me ratsastettiin niin kuin sinä sanoit!"

      Voit arvata että olin ihan herkkänä kun kaikilla oli hymy korvissa onnistuneesta suorituksesta ja he vielä ymmärsivät että keskittymällä ja ohjeita noudattamalla näin vaan tapahtuu!

      Kiitos kommentista ja onnea arvontaan!

      Sari

      Poista
  2. Täällä blogiasi lukee aiemmin kuusi vuotta ratsastuskoulussa tunnin viikossa ratsastanut. Vuosi sitten lopetin ratsastustunneilla käymisen, pidin ajatustaukoa harrastuksen kanssa ja ymmärsin, että haluan tehdä enemmän sen eteen, että tulen paremmaksi ratsastajaksi jotta olen reilumpi ja mukavempi kannettava hevoselle. Aloin imeä itseeni tietoa kirjoista ja blogeista, minuun iski kamala tarve oppia ja lukea siitä, miten päästään kohti parempaa ratsastusta. Aloin etsiä ohjeita fyysiseen harjoitteluun ja myös tietoa siitä, kuinka hallita tilanne kun kaikki tuntuu menevän pieleen ja otsaa tuntuu painavan musta myrskypilvi. Tämä kiinnostus tuli sinänsä hassuu aikaan: olin ratsastanut jo monta vuotta, mutta sen yhden ainoan viikoittaisen ratsastustunnin lisäksi en työstänyt itseäni ratsastajana henkisesti enkä fyysisesti lainkaan. Itseopiskelin siis sieltä ja täältä ja löysin vuokrahevosen, jonka kanssa aloin kokeilla lukemiani ohjeita ja juttuja napaten pienen ohjeen sieltä ja toisen täältä. Huomasin pian että vaatii paljon enemmän yksin puuhailu, kun ei ole ulkopuolista antamassa valmiiksi pureskeltuja ohjeita siitä, miten ratsastaa!
    Nyt ollaan hevosherran kanssa tutustuttu kahden kuukauden verran ja vaikka yksin ratsastaminen on ollut ajoittain vaikeaa ja turhauttavaa (ja on sitä välillä vieläkin! Hiljaa hyvä tulee), olen ratsastushetkiin saanut selkeyttä ja monipuolisesti ideoita postauksistasi. Harjoittelemme todella perusjuttuja ja viimeisimmistä postauksistasi esimerkiksi helppo D-aiheiset ovat olleet mieluisia. Ajattelin, että olisiko yksin ratsastamisesta mahdollista tehdä postausta - siitä, miten ilman opetusta saa menosta mahdollisimman paljon irti. Tällainen tulisi minulle ainakin tarpeeseen kun vielä opettelen itselleni tarpeeksi tiukkana olemista ja toisaalta sitä, kuinka rytmittää tunti fiksusti sen mukaan, miten harjoitukset sujuvat ja kuinka harjoitella vaikkapa käden asentoa ilman että muu istunta leviää. Aihe on (ainakin minusta) hankala mutta otan kaikki vinkit vastaan jos tartut aiheeseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Laura!

      Onpa mukava kuulla että tunneilla käymisen jälkeen olet jäänyt oikein miettimään sitä ratsastuksen ydintä! Ja se että haluat olla mahdollisimman reilu hevoselle on uskomattoman hieno juttu!

      Kiva juttu että olen pystynyt edes vähän auttamaan ratsastushetkiäsi, tuo yksin puurtaminen on parhaimmillaan todella palkitsevaa kun saa ihan rauhassa miettiä ja kokeilla asioita, mutta juuri tuo mainitsemasi turhautuminen on varmasti meillä kaikilla tilanteessa usein läsnä.

      Mielenkiintoinen postausidea, täytyypä alkaa luonnostella yksin ratsastaminen hienouksista!

      Onnea arvontaan ja kiva että olet mukana!

      Sari

      Poista
  3. Hei!
    Minä olen tiedonjanoinen tätiratsastaja, joka muutaman vuoden ratsatettuaan eri ratsastuskouluissa, siirtyi puskapollejen omistajaksi. Kotona ystävien sekä tyttären kanssa tulee harrastettua. Nykyisin satunnaisesti opettajan silmän alla. Blogisi löysin etsiessäni apua ja ideoita nuoren puska-tasoisen polleni kanssa harjoitteluun sekä tyttäreni "opettamiseen". Pidän todellakin tavastasi kirjoittaa =)
    Iäkkään hevosen jumppaus-harjoitukset kiinnostaisi. Samoin ratsastajan tasapainoa ja kehonhallintaa kehittävät harjoitukset.

    Kiitos hyvästä blogista!

    taft

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Taft!

      Kiva kuulla että olen voinut olla avuksi ja toivon että pystyn jatkossakin siihen.

      Tuo iäkkään hevosen jumppa täytyykin laittaa luonnosteluun, ratsastajan tasapainoa ja kehonhallintaa taisin vähän sivuta jokin aika sitten "ratsastajan jumppatuokio" postauksessa, mutta olen kyllä aikanaan laittanut senkin luonnoksiin, joten pitäähän sekin sieltä viimeistellä julkaisukelpoiseksi.

      Täytyy tässä kohtaa vielä muistuttaa että vielä helmikuun ajan Humantool tarjoaa 20% ostoedun blogin lukijoille koodilla TAVOITE, jos siis Humantool vähänkään kiinnostaa nyt se kannattaa hankkia!

      Onnea arvontaan ja kiva että olet mukana!

      Sari

      Poista
  4. Kohta 16vuotias entinen ratsastuskoululainen, joka liikuttelee exravuri lämppäriä ja koittaa kehittyä sen kanssa. Ratsastan 1-3kertaa viikossa liikutushevosella/kavereiden hevosilla. Oon käyny n. 7vuotta säännöllisesi ratsastuskouluissa, mutta nytten oo muutamaan vuoteen käyny.
    Blogisi löysin, kun etsin erilaisia ratsastustehtäviä, joita voisin liikutushepan kanssa treenailla, lueskelin postauksia, jonka kautta jäin blogin lukijaksi!
    Blogista on mulle ihan super paljon hyötyä, täältä saa super hyviä vinkkejä hevosen rentouteen, ja muuhun "ongelmiin", joita meiltä löytyy. Sekä tuntisuunnitelmat on ihan huippujuttu! Muutamille kavereillekkin on ollu pakko vihjailla tästä blogista, koska täältä löytyy paljon hyviä vinkkejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Mari!

      Kiva kuulla että pääset ratsastamaan noinkin monta kertaa viikossa ja ennen kaikkea erilaisilla hevosilla. Nykyään tuntuu että tosi monet ratsastavat vain sillä omallaan, ja se ei välttämättä ole pelkästään hyvä asia oman kehityksen kannalta, vaikka toki opettaakin tuntemaan juuri sen hevosen perinpohjin. Jatka ihmeessä kaikkien erilaisten hevosten ratsastamista jatkossakin, jos vain mahdollista, niin kehityksesi ratsastajana on pelkästään nousujohteista!

      Onnea arvontaan ja kiva että olet mukana!

      Sari

      Poista
  5. Täältä sinä löydyt, puhelimeni suosikit listalta..joka viikkoinen odotus mitä iltalukemista saan. Etusivu on tallennettu tammikuulta 2015 eli vuoden päivät olen blogiasi lukenut. Olisiko ensimmäinen hakusana googlessa ollut istuntaan tai puolipidätteeseen viittaavaa?!? En enää muista! Joka tapauksessa tiedonjano on loputon ja ahmin blogiasi kyllästymättä. 1.5v sitten täyttynyt tätiratsastajan unelma omasta hepasta sai aikaan halun oppia ja kehittyä aina vaan paremmaksi ja paremmaksi. Kisoissa käydään muutaman kerran vuodessa, hepan mielenterveyden takia B:tä tuuppaamassa mutta muuten harrastellaan ihan itsekseen sekä säännöllisesti valmennuksissa vailla kisatavoitteita. Kiitokset upeasta blogista ja hienoa, että jaksat kirjoittaa ja jos toiveita saa esittää niin postaus kangista ja niillä ratsastamisesta voisi olla avartavaa! *Kaisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Kaisa ja kiitos kauniista sanoistasi!

      Ensinnäkin onnea omasta hevosesta, se vaan on parasta mitä ihmiselle voi tapahtua ja hienoa kuulla että janoat kehitystä noin vahvasti!

      Itse kuuluin aikanaan kastiin "käyn valmennuksissa koska haluan oppia mutta en välittänyt kisoista" ja sitä aina ihmeteltiin, että miten jaksaa valmentautua jos ei käy enää kisoissa. Kovin moni ei ymmärtänyt silloin kun selitin että minulle on tärkeämpää oppia hevosesta lisää kuin mitata taitojamme kisoissa, joissa valitettavasti oman hermoiluni takia asetin välillä hevosen epäoikeudenmukaiseen asemaan. Mukava kuulla että meitä on muitakin!

      Postaus kangilla ratsastamisesta onkin hyvä idea, ei ole tullut edes mieleen, ehkä senkin takia että omilla työhevosillani ei ainakaan juuri tällä hetkellä kangilla paljoa ratsastella!!!

      Kiitos vielä ja onnea arvontaan! Ja jos myytävät kankisuitset ja -kuolaimet kiinnostavat mulla on kahdet Stübbenin kankisuitset ja Sprengerin kanget ja bridongit myytävänä, en oo tainnut niistä vielä myynti-ilmoitusta vääntää!

      Sari

      Poista
  6. Kovasti sähläsin taas enkä tiedä tuliko ed.viesti perille.

    Mutta tosiaan, ratsastuksen ope täällä hakemassa inpiraatiota ja tukea omille tunneille. Työskentelen itsenäisenä yrittäjänä, ja yksityiset kuuluu toimenkuvaan joten juttu/pohdinta seuraa harvemmin on, täältä on mukava sitten hakea vähän tunnin aiheita yms. :)

    Erityisesti mieleen on jäänyt kirjoitus läpiratsastuksesta ja kiireettömyydestä hevosen selässä. Sen tekstin muistan aina kun nousen oppilaan hevosen selkään läpiratsastamaan.
    Toinen favorit of all times on kirjoitus puolirata leikkaasta. Siitä saatiin n.3viikon treenit väännettyä ryhmien kanssa, pakko myöntää että oli muuten opeltakin unholaan jäänyt pitkäksi aikaa treeneissä, nyt yksi suosikeista eri variaatioin!

    Kiitos harjoituksista ja inspiraatioista, jos saapi toiveita esittää niin jatkossa erityisesti puomi/kavaletti treenit on mielenkiintoisia, koska niitä turhan vähän nykyään tehdään,vaikka hyötysuhde niissä iso. Monesti vain itse teettää samantyyppisiä kerrasta toiseen.

    Kiitos vielä!:)

    Heta
    valmennukset@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Heta!

      Olen varsin otettu että ammattilaisetkin ovat löytäneet tiensä blogiini, sitä vähän olen salaa toivonutkin! Kiva että suosikeiksesi on muodostunut minunkin omia lemppareita, tuo läpiratsastyksen käsite on mielestäni ymmärretty väärin niin kovin usein, että on ihan hyvä pitää mielessä että se on "vaan" ratsastusta, perusasioiden toistoa eikä missään nimessä hevosen alistamista mitä valitettavan usein näkee tehtävän. Mahtaako se johtua siitä että ihmiset odottavat läpiratsastukselta niin nopeasti näkyviä tuloksia, että on vaan hienoa jos hevonen huiskii ärtyneesti hännällään tai pahimmassa tapauksessa jopa vastustelee ratsastajan apuja pukittelemalla tai pystyynnousulla, tiedä häntä. Toivotaan että yhä useampi ratsastaja "pehmenee" ja ymmärtää että tuloksia saavutetaan sillä "tylsällä" peruspiipertämisellä!

      Ja tuo puoli rataa leikkaa, uskotko että hämmästyin itsekin kun sitä aloin ratsastaa, en meinaan itsekään muistanut miten monipuolisesti sitä voi käyttää! Voi poniparkaa jolla silloin ratsastin, se kyllä muistaa vielä tänäkin päivänä mikä puoli rataa leikkaa on, niin monta kertaa sitä mentiin!
      Usein tuntien ja ratsastusten jälkeen mulla on ihan hirmuinen kiire koneen ääreen, sillä haluan saada näiltä tunneilta tekstiä ylös mahdollisimman nopeasti ja paljon, jotta pystyn tekstissä tuomaan esille ratsastuksen myös fiilispohjalta, siis siltä miltä sen kuuluisi tuntua. On vaikea selittää miltä oikein ratsastettu harjoitus kuuluisi tuntua ellei ole itse sitä päässyt kokemaan!

      Tuo puomien ja kavalettien käyttö on todella harmillisesti jäänyt taka-alalle vaikka niitä tulisi käyttää melkein kaikilla tunneilla. Olen tainnut tänne tehdä vain pari, toki vähän kattavampaa maapuomipostausta, mutta jatkossa niitä tulee lisää, ihan normaalien tuntisuunnitelmien muodossa!

      Kiva että olet mukana ja onnea arvontaan!

      Sari

      Poista
  7. Olen 40+ tätiratsastaja, omaa heppaa ei ole vaan nykyisellään mennään vuokrahepan kanssa kahdesti viikossa. Vuokrahevosia on ollut 2 ennen nykyistä. Ratsastuksen olen aloittanut vasta 5 vuotta sitten. Tiedon jano, oppimisen halu on valtava. Olen saanut erittäin hyvät opit paljon parjatusta ratsastuskoulumaailmasta. Kävi tuuri, sattui huippuope kohdalle. Hänen ansiostaan saan usein kiitosta istunnasta. Blogin löysin vajaa vuosi sitten, hakusanaa en muista. Suosikkeihin tallennettu :) Todella hyvä ja seikkaperäiset postaukset joita ymmärtää tätikin. Kisatavoitteita ei ole, ehkä joskus helppo C korkataan. Nyt on vielä perusratsastamisessa haasteita mutta niin pitääkin. Tässä lajissa ei ole koskaan valmis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Anne!

      Tilanteesi kuulostaa lähes täydelliseltä, hyvät perusopit ratsastuskoulusta ja sen jälkeen vuokrahevosilla edeten! Tässä nykyajan kiireisessä elämäntavassa tuo hevosten vuokraaminen ja/tai tunneilla käynti on monasti jopa parempi vaihtoehto kuin oman hevosen hankkiminen, monestakin syystä.

      Toivottavasti voin jatkossakin auttaa sinua näin virtuaalisesti, niin perusratsastuksessa kuin fiinimmissä tempuissakin!

      Kiva että olet mukana ja onnea arvontaan!

      Sari

      Poista
  8. Tämä blogi on aivan loistava, palaan tänne aina uudelleen ja erityisesti ratsastustuntien jälkeen.

    Käyn kerran viikossa ratsastuskoulun yksityistunnilla taitavan ja minulle täydellisesti sopivan opettajan opissa. Sen lisäksi ratsastan silloin tällöin 7v suokkiruunalla, joka opettelee ratsun uraa hienolla menestyksellä. Vasta törmäsin ihmiseen, joka tarjosi minulle puoliveristään ratsastettavaksi, vielä en ole ehtinyt tamman selkään. Oma suokkitamma (ratsastuskoulun entinen tuntihevonen) minulla oli kymmenisen vuotta sitten eli olen kokenut myös hevosen omistamisen ilot kuin myös surut. Omaa pidin sekä täysihoitotallilla että omassa pihassa, joten tämäkin puoli on katsottu. Ratsastanut olen lähes parikymmentä vuotta, toisinaan enemmän ja joskus vähemmän.

    Olen tullut siihen tulokseen, että kehittyäkseni ratsastajana en hanki omaa hevosta, koska saan ratsastaa laadukkailla ja osaavilla hevosilla ohjauksessa ja sen lisäksi näitä muita ratsastettavia on tullut tarjolle. Minulta kysytään toisinaan, että mikä on tavoitteeni, aionko kisata joskus, mutta nautin tästä kun opin aina uutta ja enemmän omaksi ilokseni, en tarvitse siihen välttämättä kisoja :) Yritän pysyä myös itse fyysisesti kunnossa, en halua olla painava säkki hevosen selässä, mielestäni on reilua hevosta kohtaan että sillä ratsastaa jäntevä ratsastaja joka jaksaa kantaa oman kroppansa. Ratsastajan omasta fysiikasta olisi kiva saada postaus, mitkä lihakset saisi erityisesti olla kunnossa ja miten ratsastajan oma fyysisyys vaikuttaa hevoseen.

    Kiitos vielä kun jaksat kirjoittaa!

    *Minna*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Minna!

      Nyt täytyy kyllä sanoa että sinulla on hevosasiat paremmin kuin hyvin!

      Olen monta kertaa oppilailleni sanonut että toivon että he eivät hankkisi omaa hevosta, sillä aivan liian usein ratsastajan kehitys pysähtyy oman hevosen hankittua, jotenkin tunneilla käynti ensin vähenee ja sen jälkeen loppuu kokonaan, ja se ei valitettavasti tule johtamaan kuin negatiiviseen kehitykseen.

      Mukava kuulla että tavoitteesi ovat enemmän tuolla oppimisen ja itsensä kehittämisen puolella, kuin esimerkiksi kisoissa. Välillä tuntuu että kisatulokset ovat ainoat jotka merkitsevät, ja moni varsin taitavakin ratsastaja jää vaille ansaitsemaansa arvostusta koska ei paukuta tulostauluille kisatuloksia kisatuloksien perään.

      Jonkin verran sivusin ratsastajan jumppaliikkeitä ja lihaksistoa tuossa "Ratsastajan jumppatuokio ja Humantool ostoetu" postauksessa, voin kyllä palata aiheeseen vähän syvemminkin jossain vaiheessa!

      Kiva että olet mukana ja onnea arvontaan!

      Sari

      Poista
  9. Heips! Minä löysin blogiisi reilu puoli vuotta sitten etsiessäni ideoita itsenäiseen ratsastamiseen ostettuani ekan oman hevoseni. Nykyään kuljen takkini taskut täynnä lappusia, joihin olen kirjoittanut sinun tuntisuunnitelmiasi! Niistä sitten valitsen päivään sopivan teeman.
    Olet avannut harjoituksia ihanan tarkasti ja mahtavaa että olet erityisesti kuvannut myös tyypillisiä virheitä. Olenkin välillä miettinyt mikä saa sinut jaksamaan tehdä tätä, kommentteja kuitenkin tulee suhteellisen vähän, enkä ole itsekään aiemmin ilmiantanut itseäni enkä varsinkaan kiittänyt..eli kiitos paljon! Tämä blogi on ollut pelastus!
    annamaria.mackintosh@yahoo.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Annamaria ja kiitos ihanasta kommentistasi!

      Ihana että blogistani löytyy takkisin taskuihin täytettä, hih!

      Tuossa blogin ensimmäisessä postauksessa muistaakseni mainitsin että jo pitkään olin miettinyt mihin saisin koottua kaikki vuosien varrella kertyneet tuntisuunnitelmat kun niitä löytyy kotoa erilaisiin vihkoihin kirjoitettuna. Blogi tuli siihen ihan täydellisenä pelastuksena, ja blogin kautta myös muutkin kuin minä itse pääsevät näistä hyötymään! Ja näin siinä onneksi on käynyt!

      Ja onhan se niin että loppujen lopuksi intohimo hevosia ja ennen kaikkea ratsastuksen opettamista kohtaan taitaa olla suurin syy miksi tätä kirjoitan, teidän kommenttinne tuovat aina sen extraboostin!

      Kiva että olet mukana ja onnea arvontaan!

      Sari

      Poista
  10. Nyt tuli tallille kaksi ex-ravuria, jotka on menestyksekkäästi kantaneet ratsastajia maastolenkeillä ja kärryt on unohtuneet jo vuosia sitten. Kenttätyöskentelyssä molemmat hepat on ihan ?!?!?!?, kun he on tottuneet että heidän baana on hiukka isompi. :D Mä sain tästä sitten toiveidean.

    Jatkopostaus tyylillä kolme tapaa harjoitella...
    1. malttia ja rauhallisuutta (tuntuu olevan hurja kiire)
    2. pidätteitä ja kuolaintuntumaa (meno on hyvin nykivää)
    3. kääntyminen, asetus (pää ja kaula kääntyy miljoonalle mutkalle ja vartalo menee mihin sattuu.)
    Etupään ongelmien lisäksi löytyy myös pohjeongelma.
    4. pohjeapujen tarkoitus ei ole vain vauhti: sivullevievä ja taivuttava pohje
    5. laukannostot (Molemmilla hieno ja yllättävän hyvin säädeltävä laukka, kunhan nousee. Pellolla ja maastossa laukkailtu oikein mukavia pätkiä. Toisella laukka nousee vauhdilla ja toisella vauhdista. :D)

    Mun oma ideapankki on parissa viikossa jo käytetty tyhjiin. Ei välttämättä kokonaista tuntisuunnitelmaa, mutta vaikkapa se kolme eri harjoitusta teemana olevan asian parantamiseen. Tai yksi harjoitus, joista voi tehdä kolme variaatiota. Toistaiseksi kenttäharjoitukset on keskittyneet vain ravin tahtiin ja rauhalliseen tuntumaan. Hermostuvat hidastaessa ja ryhtyvät tölttäämään hermostuessaan... Tietenkin kaikkin näihin ongelmiin auttaa vain aika, kun mun näkemyksen mukaan ihmisen paino siellä selässä vain tekee niiden olon mahdottoman huteraksi ja sitä koittavat vauhdilla kompensoida. Mutta tällaiseen tasoon sopivia harjoituksia kaivataan. Ja kyllähän näisä samoista "kolme kovaa" teemoista hyötyy muutkin kun entiset ajohevoset. :)

    Tänks. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Aida ja kiitos kattavasta toivepostausehdotuksesta!

      Tuossa on paljon asiaa joka tulee varmasti jaettua muutamaankin postaukseen.

      Seuraavaksi on listalla tuntisuunnitelma kuukauden kouluradasta sekä hevosen ennakoinnin välttäminen, mutta eiköhän niiden jälkeen oteta tämäkin haaste vastaan!

      Sari

      Poista
  11. Moi !huippu harjoituksia omaan ratsastukseen ja tuntilaisille ☺ hyvin selkeästi selitetty myös ns vaikeammatkin asiat. Kiitos hyvistä lukuhetkistä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka!

      Kiva kuulla että voin auttaa, olkaa hyvät!

      Sari

      Poista
  12. Tästä blogista saa kyllä hyviä vinkkejä treeniin! Ite kisaan ponin kanssa 2 & 3-tasolla He B: tä ja 1 ja ehkä nyt tulevalla kaudella myös 2-tasolla He A:ta. Tarkotus ois ponicuppii ja alue cuppii nyt kisata ja ainakun ideat treeniin loppuu, suuntaan tänne! ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa!

      Kiitos paljon kauniista sanoistasi! Tsemppiä kisakauteen ja kiva että voin olla tällä tasolla mukana auttamassa teitä!

      Sari

      Poista