keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Mitä laitetaan?

Niin, mitä laitetaan, arvon yleisö?

Luonnoksissa on jos jonkinlaista tekstiä, harjoituksia sun muuta, mutta nyt ajattelin kysellä teiltä, onko mielessä joku ihan erityinen juttu johon haluaisitte apuja?

Eikö yksin ratsastamisessa riitä mielikuvitus suoltamaan sopivia tuntiharjoituksia?

Onko hevosesi jossain tilanteissa vähän haastava ratsastaa?

Onko omassa ratsastuksessasi mielestäsi jotain parannettavaa, mutta et oikein tiedä miten sen parantaisi?

Laittakaapa kommentteihin postaustoiveita, näpyttelen niitä valmiiksi tämän loppuviikon aikana!


6 kommenttia:

 1. Osuinpas oikeaan paikkaan. Olen täti-ikäisenä aloittanut ratsastuksen uudestaan. Nuorempana ratsastelin paljonkin, mutta lähinnä ilman satulaa maastoillen. Nyt sitten ihan tunneilla mennään, vuokrahepalla tämä syyskausi ja nyt sitten ostotarjous tehty. Hevonen on konkari, joka opettaa minua. Tunneilla, jossa ryhmäkoko kasvaa isoksi ei ihan kamalasti ehdi oppia saamaan, joten näin on hyvä syventää asioita. Lisäksi kaipaan juuri vinkkejä mitä tehdä omatoimiharjoituksissa. Sellaisia riittävän helppoja sisäistää ja toteuttaa. Alkulämmittelyvinkit luin huolella. Tuleva heppani on jo iällä ja opetushevosen kilometreillä alkuun kovinkin jäykkä, joten haluan kovin panostaa harjoitusten alkuun ja loppuun. Myös kevyttä kävelymaastoa olen ajatellut alkulämmittelyksi, jota voisi vielä kentällä jatkaa erilaisten käyntiharjoitusten muodossa ennen siirtymistä ravi- ja laukkalämmittelyyn. Olisiko hyvää viikko-ohjelmapohjaa harrasteratsulle, joka käy tunneilla 1-2x viikossa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja tervetuloa mukaan! Teen "lukujärjestyksen" syventävillä täydennyksillä, vähän vanhemmalle hevoselle sopivaksi, viikonlopun aikana löytyy täältä!

   Poista
  2. Ihan mahtavaa! Olisi myös kiva kuulla open ajatuksia oppilaistaan. Siis ihan yleisesti, ei ketään tunnistaen/osoittaen. Minkälainen oppilas on mieluisa, minkälainen työläämpi. Mikä harjoitus open lemppari, mikä tylsää. Missä opena haluaisi vielä kehittyä.

   Poista
  3. Aivan huikea idis! Ja usko pois, tästä aiheesta mulla on paljon sanottavaa, siis ihan kehittävässä mielessä! Tätäkin työstetään viikonloppuna!

   Poista
 2. Hieman myöhässä tähän kommentti lootaan kirjoitan, mutta minulla alkaa tehtävä ideat hiipua, joten erillaisia harjoituksia olisi kiva lukea! Poni on myös aivan liian usein."purkkamainen" suustaan, ja tähän ongelmaan olisi kiva saada jotain vinkkiä. Voin yrittää selittää myös tarkemmin tätä "purkkamaisuutta" jos haluat :)

  Kirjoitat todella hyvin ja mielenkiitoisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori, hieman myöhässä itsekin vastailen, pirun työ kun estää bloggaamista!

   Olen juuri koostamassa erilaisia tuntisuunnitelmia, saan niitä julkaistua viimeistään ensi viikolla, ehkä jopa aiemmin.

   Selitä ihmeessä tuota purkkamaisuutta, niin yritän antaa siihen vinkkejä.

   Kiitos todella paljon positiivisesta palautteesta!

   Poista